• Learning is a source of happiness

    Learning is a source of happiness

Nieuwsberichten

In ontwikkeling

Eigenlijk zijn wij doorlopend bezig met meerdere projecten. In die trajecten doen wij een aantal boeiende stations aan; brainstorming, onderzoek en studie, conceptontwikkeling, selecteren van eventuele partners, ontwerp, prototype, testsessies (zowel intern als extern), marktonderzoek, terugkoppelen met eindgebruikers, duurtesten, marketing en lancering. Wanneer wij de kennis niet zelf in huis hebben, maken wij gebruik van de diensten van gespecialiseerde collega bedrijven. Mede daarom is VRM aangesloten bij diverse landelijke en regionale innovatie collectieven.

Waar zijn wij zoal mee bezig?


PROJECT
– Nieuwe kunststof straatpot 300 x 300, deksel ø200 afsluitbaar, anti-diefstal.
In ons assortiment straatpotten introduceerden wij een geheel nieuw model. Hierin zijn de sterkste eigenschappen van alle andere verenigd. Maar ook de antwoorden op actuele wensen (veiligheid en gebruiksvriendelijkheid) komen samen in dit artikel. Een toenemende vraag naar degelijke afwerking van peilbuizen waarop meet units als de LevelLog met GPRS geplaatst zijn vroeg om een behuizing die telemetrische signalen niet blokkeren of verstrooien. Ook moest het ontwerp voorzien in voldoende binnenruimte voor een antenne. Deze gegevens stonden aan de basis van onze nieuwste straatgoot 300x300mm. De nieuwe pot is geheel in eigen beheer ontwikkeld, van matrijsbouw t/m productie. Het geheel is vervaardigd uit kunststof; glasvezel versterkt nylon is het hierin toegepaste materiaal.
Om de vaak waardevolle inhoud van de pot te beschermen wordt het deksel geborgd met een RVS ‘anti-diefstal’ inbusbout. En met een special tool kan het ronde deksel gedraaid en daarmee geopend worden. Dit model zal de nieuwe standaard worden voor het degelijk beschermen en afwerken van peilbuizen, al dan niet voorzien van meetapparatuur.

PROJECT – Ontwikkeling ‘doorlopende’ perforatie
Onze engineers ontwikkelen een nieuwe manier van perforeren waarbij er in de milieubuizen één spiraalvormige zaagsnede ontstaat. Een doorlopende perforatie dus, waarbij het de uitdaging is om de sterkte in de buisjes te behouden. Daarvoor extruderen wij zelf HDPE-buis met ribben aan de binnenzijde. Hightech, kundigheid en ervaring komen hier samen. Een interessante ontwikkeling. Doel er van is om uiteindelijk een veel groter filteroppervlakte per peilbuisje te realiseren.

PROJECT – Ontwikkeling van de LevelLog met GPRS module
Geavanceerde techniek & kennis samengebracht in één meet unit die op de peilbuis geplaatst wordt en voor langere periode de wisselende waterspiegelniveaus meet. De meet data worden in de LevelLog opgeslagen en kunnen periodiek worden uitgelezen of – indien de LevelLog is uitgerust met de GPRS-module – worden verstuurd naar de meetnetbeheerder. De verzamelde en bewaarde meet data kunnen direct grafisch worden weergegeven en/of in tabelvorm en Excel. De LevelLog is in 2014 op de markt geïntroduceerd. Medio 215 wordt de GPRS-uitvoering verwacht. Zie ook www.LevelLog.nl

PROJECT – Ontwikkelen van een nieuwe verbinding grote bronfilters

PROJECT – Ontwikkelen van biologisch volledig afbreekbare peilbuis genoemd BioBuis.
Zie www.BioBuis.nl

PROJECT – Automatiseren bodemmontage in peilfilters en bemalingsfilters

En natuurlijk meer.
Keer regelmatig terug op deze site zodat u geïnformeerd blijft over de stand van zaken.

Bezoekadres VRM
Oude Apeldoornseweg 36
NL-7333 NS Apeldoorn

T +31 (0)55 - 533 54 66
Postadres VRM
Oude Apeldoornseweg 36
NL-7333 NS Apeldoorn

E info@vrm.nl